ГоловнаСвіт

У Каталонії сотні тисяч людей вийшли на марш на підтримку незалежності

Акція приурочена до святкування Національного дня Каталонії.

Сотні тисяч людей вийшли на вулиці в Каталонії в понеділок в знак підтримки референдуму про незалежність цього регіону від Іспанії, повідомляє Financial Times.

Організатори заявили, що близько півмільйона людей висловили бажання взяти участь в головному марші в Барселоні, що свідчить про силу і прихильність прибічників незалежності для проведення кампанії напередодні запланованого 1 жовтня голосування.

Одягнені в жовті футболки і розмахуючи каталонським прапором, протестувальники зібралися на святкування Національного дня Каталонії, який щорічно відзначається в регіоні 11 вересня в пам'ять річниці закінчення облоги Барселони в 1714 році.

Учасники демонстрації прийшли на акцію з прапорами Каталонії і скандували гасла: "Ми будемо незалежною країною!" і "Ми сповнені надії".

Нагадаємо, 6 вересня парламент Каталонії схвалив проведення референдуму про незалежність. Уряд Каталонії має намір провести референдум про незалежність Каталонії 1 жовтня. На початку липня в демонстраціях на підтримку незалежності Каталонії взяли участь до 50 тисяч осіб.

Як повідомлялося в травні, Каталонія проголосить незалежність, якщо Мадрид заблокує референдум.

Конституційний суд Іспанії "заморозив" закон про референдум у Каталонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram