ГоловнаСвіт

Кількість жертв землетрусу в Мексиці зросла до 96

Уряд скасував пропозицію про допомогу жертвам урагану "Харві" в Техасі, направивши допомогу постраждалим від землетрусу.

Кількість жертв землетрусу в Мексиці зросла до 96
Фото: EPA/UPG

Число жертв найпотужнішого землетрусу в Мексиці за останні сто років становить 96 осіб. Близько 2,5 млн людей потребують допомоги, повідомляє Reuters.

Губернатор штату Оахака Алехандро Мурат сказав на місцевому телебаченню, що число загиблих у штаті зросло до 76. За попередніми даними, щонайменше 12 тис. будинків пошкоджено і їх число, ймовірно, зросте.

За словами губернатора штату, 1 млн осіб в Оахаці потребує їжі, води, електрику та допомогу у відновленні пошкоджених будинків. У сусідньому штаті Чьяпас, який був найближче до епіцентру землетрусу, за словами чиновників, постраждало 1,5 млн чоловік.

Повідомляється про 16 загиблих у штаті Чьяпас і ще чотирьох - у сусідньому Табаско.

Нагадаємо, в п'ятницю біля берегів Мексики  зафіксовано підземні поштовхи магнітудою понад 8 балів. Національний сейсмологічний інститут Мексики зафіксував понад тисячу підземних поштовхів.

Державна нафтова компанія Pemex заявила в понеділок, що вона не запустила нафтопереробний завод Salina Cruz через афтершоки. Pemex зупинив нафтопереробний завод як застережний захід після землетрусу.

Уряд Мексики в понеділок скасував пропозицію про допомогу жертвам урагану "Харві" в Техасі, направивши допомогу постраждалим від землетрусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram