ГоловнаСвіт

Військове керівництво США готове надати летальну зброю Україні

Рішення залишається за Білим домом.

Військове керівництво США готове надати летальну зброю Україні
Фото: betterworldcampaign.org

Генерал військово-повітряних сил США Пол Сельва під час слухань у Сенаті, присвячених його призначенню на посаду заступника голови Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США, виступив за надання летальної зброї Україні.

"Я підтримую надання летальної оборонної допомоги з безпеки Україні, і Міністерство оборони США активно займається цим питанням на міжвідомчому рівні", - цитує його слова Голос Америки.

Відзначається, що у своїх свідченнях, оприлюднених напередодні слухань, Сельва також виступив за надання Україні летального озброєння.

"Хоча обороноздатність України посилилася завдяки навчанням США, Україна все ще не має достатніх можливостей, оскільки її противник є більш технологічно просунутим", - зазначив високопоставлений військовий.

"Генерал Сельва повідомив Комітет Сенату з питань ЗС, що командування США в Європі і Об'єднаний комітет начальників штабів ЗС США виступають за надання летальної військової допомоги Україні", - написав у Twitter екс-посол США в Україні, експерт Інституту США Brookings Стівен Пфайфер.

На повідомлення Пфайфера відповів голова аналітичного центру Пенна-Байдена і колишній чиновник Пентагону Майкл Карпентер. За його словами, щодо необхідності надання зброї Україні склався міжвідомчий консенсус, однак рішення залишається за Білим домом.

У своїх свідченнях перед комітетом Сенату Сельва також визнав, що Росія є найбільшою загрозою для нацбезпеки США.

"Хоча Північна Корея, Іран і ІДІЛ мають очевидно ворожі наміри і становлять регіональну та глобальну загрозу, жодна з них не загрожує існуванню нашої країни. Росія і Китай перебувають в іншій категорії: вони здатні залучити США в увесь спектр ядерного і традиційного конфлікту. Вони продовжують невідступно інвестувати в повний спектр сучасних інструментів. Чому Росія є актуальнішою загрозою - то це через ядерні можливості, демонстрацію агресивної поведінки і готовність застосовувати військову силу", - заявив він.

Як повідомлялося, колишній державний секретар США Мадлен Олбрайт висловилася за надання Україні оборонної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram