ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі загинули четверо військових, семеро отримали поранення

Бойовики 20 разів порушили режим припинення вогню.

З початку доби на Донбасі загинули четверо військових, семеро отримали поранення
Фото: Макс Левин

З початку доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики 20 разів порушили перемир'я. В результаті четверо військовослужбовців загинули, семеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Всупереч всім домовленостям, бойовики не тільки застосовували заборонене озброєння, але і намагалися прорвати оборону сил АТО", - наголошується в повідомленні.

На Маріупольському напрямку, починаючи з 1:00 ночі і майже до 8 ранку зі сторони Старомихайлівки бойовики вели вогонь по позиціях військових поблизу Красногорівки з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Близько 4 години ранку, посиливши вогневий натиск, терористи випустили по позиціях сил АТО 10 снарядів установки "Град-П" і застосували танк. У цей же час, під вогневим прикриттям, близько 20 бойовиків наблизилися до позицій ЗСУ. Зав'язався бій, під час якого бійці АТО застосували гранатомети і стрілецьку зброю і змусили ворога відступити.

"На жаль, під час цього бойового зіткнення, троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон", - повідомляють в штабі.

На Донецькому напрямку, близько 1:00 ночі, в результаті обстрілу снайпером опорного пункту поблизу Новгородського, загинув український військовий. Крім того, з гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті Бутівка, а з мінометів - били по Невельскому і Новгородському.

На Луганському напрямку з півночі під вогнем гранатометів і стрілецької зброї опинилися позиції ЗСУ в Трьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці та Донці. А о 15:00 ворог двічі бив з мінометів калібру 82 мм по Кримському.

Нагадаємо, близько 5:00 четверга бойовики обстріляли Красногорівку з танків. Крім того, волонтери повідомили про обстріли з "Градів" та артилерії біля Красногорівки і Мар'їнки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram