ГоловнаПолітика

Директор Львівського бронетанкового заводу вийшов під заставу 2 млн грн

Роман Тимків скликає прес-конференцію.

Директор Львівського бронетанкового заводу вийшов під заставу 2 млн грн

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків сплатив 2 млн грн застави і вийшов з СІЗО.

Про це інформує ZAXID.NET з посиланням на прес-секретаря підприємства Ірину Микольців.

Повідомляється, що в середу, 19 липня, на Львівському бронетанковому заводі відбудеться прес-конференція директора підприємства Романа Тимківа, якого підозрюють у привласненні коштів при закупівлі двигунів для танків і якого відсторонили від посади.

Тим часом на сайті ГК "Укроборонпром" зазначено, що Романа Тимківа відсторонено від виконання обов'язків директора підприємства на час розслідування.

За словами прес-секретаря, разом з Тимківим на прес-конференції будуть присутні народні депутати, однак конкретних імен вона не вказала. Ймовірно, йдеться про нардепів від БПП і "Батьківщини", які хотіли взяти Романа Тимківа на поруки.

Нагадаємо, 14 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали Тимківа за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу - розтрата майна.

Його підозрюють в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені вживані двигуни, які в 2008-2009 роках були продані Міністерством оборони як надлишкове майно. Випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років.

Сума розкрадань оцінюється в 28,5 млн гривень.

Крім Тимківа, затримані ще чотири людини: начальник ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), заступник директора ДП "Львівський бронетанковий завод", а також засновник ТОВ, що задіяний у схемі.

15 липня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа у вигляді утримання під вартою до 11 вересня з альтернативою застави в 2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram