ГоловнаПолітика

Суд відпустив з-під домашнього арешту і скасував відсторонення від посади голови Рахункової палати

Романа Магуту звинувачували в зловживанню владою.

Суд відпустив з-під домашнього арешту і скасував відсторонення від посади голови Рахункової палати
Роман Магута
Фото: politrada.com

Шевченківський районний суд Києва відпустив з-під домашнього арешту і скасував відсторонення від посади голови Рахункової палати Романа Магути, обвинуваченого у зловживанні владою.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду.

Згідно з повідомленням, 9 червня Шевченківський райсуд провів підготовче засідання в справі Магути і призначив його до розгляду по суті.

"Цим же визначенням змінено на час судового розгляду дію застосованого до обвинуваченого запобіжного заходу з домашнього арешту на особисте зобов'язання і скасовано відсторонення Магути з посади голови Рахункової палати України", - йдеться в рішенні суду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура висловила незадоволення цим рішенням суду і 19 червня подала дві апеляційні скарги. САП просить продовжити домашній арешт Магути і відсторонення його від посади.

Проте Апеляційний суд відмовився розглядати скарги САП, зазначивши, що рішення, прийняті під час підготовчого засідання, не підлягають оскарженню.

Нагадаємо, 1 березня Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження стосовно Магути. За версією слідства, в період з січня 2014 року по березень 2015 року голова Рахункової палати, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати, шляхом підготовки і підписання низки службових документів здійснив умисні дії для відчуження двокімнатної службової квартири в Києві в приватну власність її родича.

18 листопада 2016 року Солом'янський райсуд Києва відправив Магуту під цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram