ГоловнаСвіт

Головою адміністрації Гонконгу вперше стала жінка

Інавгурація пройшла на тлі протестів.

Головою адміністрації Гонконгу вперше стала жінка
Фото: cbc.az

У Гонконгу в суботу, 1 липня, пройшла інавгурація нової голови адміністрації 59-річної Керрі Лам. Вона стала першою жінкою в історії, яка зайняла цю посаду, передає Німецька хвиля.

Текст присяги Лам зачитала в присутності голови КНР Сі Цзіньпіна, який приїхав до Гонконгу для участі у святкуванні 20-річчя переходу колишнього британського анклаву під юрисдикцію КНР.

Лам пообіцяла підтримувати політику "Одна країна - дві системи", відстоювати верховенство закону і розвивати відносини з материковим Китаєм. До присяги також привели членів нового уряду і парламенту.

Інавгурація пройшла на тлі протестів: сотні демократичних активістів вийшли на мітинг проти нової голови адміністрації. Відбулося декілька сутичок між ними та пропекінськими демонстрантами і поліцією. Демократичних активістів не влаштовує процес виборів голови адміністрації. Вони вважають, що відбувається поступовий процес поглинання Гонконгу материковим Китаєм.

2014 року в Гонконгу пройшли найбільші за останні роки демонстрації. До 80 тисяч людей вимагали відставки уряду і права самостійно обирати місцеву владу. Ці протести стали відомі як "Революція парасольок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram