ГоловнаСвіт

Засуджений за корупцію екс-прем'єр Ізраїлю достроково вийшов з в'язниці

Ехуд Ольмерт відбував 19-місячний термін.

Засуджений за корупцію екс-прем'єр Ізраїлю достроково вийшов з в'язниці

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт, засуджений за корупцію, у неділю достроково вийшов на свободу.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

У лютому минулого року Ольмерт почав відбувати 19-місячний термін, до якого був засуджений за отримання хабарів у обмін на сприяння в будівництві елітного житлового комплексу "Холіленд" в Єрусалимі, а також перешкоджання здійсненню правосуддя. Він став першим главою уряду в історії єврейської держави, який побував в ув'язненні.

Ольмерт відбував покарання у в'язниці "Маасіягу" за 20 км на південь від Тель-Авіва, де перебувають, в основному, засуджені за економічні злочини. Минулого тижня він потрапив до лікарні зі скаргами на біль в грудях. Під час госпіталізації, яка тривала кілька днів, низка ізраїльських політиків виступили із закликом достроково звільнити 71-річного політика, нагадуючи про його заслуги перед державою.

Ольмерт, який займав пост міністра закордонних справ у правоцентристському уряді Аріеля Шарона, очолив кабінет в 2006 році після того, як Шарон переніс інсульт і впав у кому. Він керував урядом три роки.

Нагадаємо, в грудні минулого року достроково вийшов з в'язниці екс-президент Ізраїлю Моше Кацав, який відбував термін за звинуваченням у злочинах сексуального характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram