ГоловнаСвіт

Проти затриманого в Італії нацгвардійця свідчив французький журналіст, - МВС

У МВС стурбовані арештом заступника командира першого взводу батальйону оперативного призначення НГУ.

Проти затриманого в Італії нацгвардійця свідчив французький журналіст, - МВС
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ і Національна гвардія стурбовані арештом заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького, старшого сержанта Віталія Марківа, затриманого в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі.

Про це йдеться в заяві на сайті МВС.

Кримінальне провадження було розпочато за інформацією французького журналіста, який заявив що смерть фоторепортера Рокеллі та його російського партнера Андрія Миронова під Слов'янському в 2015 році "стала наслідком застосування зброї підрозділом НГУ", в якому служив Марків.

Крім того, в рамках свідчень французький журналіст надав відеоряд.

Водночас, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку проросійських бойовиків.

"На цю мить старший сержант Марків служить у батальйоні оперативного призначення НГУ імені Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він поїхав до Італії під час планової відпустки", - йдеться в повідомленні МВС.

Нагадаємо, в травні 2014 року в селі Андріївка під Слов'янськом в результаті обстрілу загинув італійський фотокореспондент Роччеллі і його перекладач Миронов. Також був поранений французький фотожурналіст. Влада України заперечувала причетність військових до загибелі Роккеллі. Найближчі позиції сил АТО тоді дійсно були на горі Карачун, але протягом доби 24 травня українські силовики не застосовували міномети в цьому районі. Водночас терористичні групи в Слов'янську неодноразово проводили мінометні обстріли позицій українських силовиків, повідомляла тоді група "Інформаційний опір" (тоді це було основне джерело інформації про АТО).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram