ГоловнаСуспільствоВійна

За добу двоє бійців АТО загинули, троє отримали поранення і травми (оновлено)

Бойовики 25 разів порушили режим тиші на Донбасі.

За добу двоє бійців АТО загинули, троє отримали поранення і травми (оновлено)
Фото: Макс Левин

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою. Підконтрольні Росії бойовики продовжують порушувати домовленості щодо дотримання перемир'я.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

За минулу добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців. В результаті двоє українських бійців загинули, ще двоє отримали вогнепальні поранення і один - бойову травму.

Більшість обстрілів - 12 - сталося на Донецькому напрямку в темний час доби. Під мінометний вогонь потрапили оборонні позиції військових в районі Луганського, Пісків та Авдіївки. Тут же, а також поблизу Верхньоторецького і Кам'янки, бойовики систематично били з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, на окремих ділянках - з озброєння БМП. Неподалік Кам'янки пізно ввечері "працювали" ворожі снайпери.

На Приморському напрямку терористи вісім разів відкривали вогонь по силах АТО. Вранці з танків, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти ЗСУ поблизу Красногорівки, а захисників Водяного - з 82-мм мінометів. Після відносного затишшя вдень ввечері бойовики знову застосували міномети різних калібрів, обстрілявши наші укріплення в районі Водяного. По бійцях, які тримають оборону біля Широкиного, випустили кілька снарядів зі 152-мм артилерійських систем. По позиціях у Гнутовому били з мінометів калібру 82 мм. У тих же районах час від часу протягом дня застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети.

На Луганському напрямку зафіксовано чотири порушення режиму тиші. Вночі бойовики обстріляли з артсистем калібром 152 мм укріплення військових в районі Кримського. Тут же ввечері відкривали вогонь зі 120-мм мінометів і протитанкового ракетного комплексу. Зі стрілецької зброї обстрілювали позиції ЗСУ в районі Станиці Луганського, а поблизу Щастя застосовували гранатомети різних модифікацій.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив, що загиблі бійці підірвалися на міні в районі Пісків.

"За минулу добу в результаті бойових дій, на превеликий жаль, двоє військовослужбовців загинули. Це сталося біля населеного пункту Піски в результаті підриву на міні, ще троє отримали поранення і бойові травми", - сказав він.

Нагадаємо, раніше штаб АТО заявив про відступ бойовиків із "сірої зони" біля Кам'янки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram