ГоловнаСвіт

Суд відмовився пом'якшити покарання Олегу Навальному

Навального назвали злісним порушником режиму.

Суд відмовився пом'якшити покарання Олегу Навальному
Олег Навальный
Фото: EPA/UPG

Урицький районний суд Орловської області відмовився замінити брату Олексія Навального Олегу Навальному термін позбавлення волі, що залишився, на штраф або громадські роботи.

Як повідомляють "Орловські новини", проти пом'якшення покарання Навальному виступив представник колонії і прокурор. Вони заявили, що Олег Навальний є злісним порушником режиму.

Адвокат Навального Микола Полозов, своєю чергою, заявив, що порушення, які ставлять за вину його підзахисному, не порушують правил людського співжиття, а вимоги, що пред'являються колонією, у суспільстві взагалі неприпустимі.

"Якщо людина з вищою освітою неправильно миє підлогу - він порушник? Прошу суд відступити від логіки колонії, в нормальному житті ці вимоги не діють", - цитує "Відкрита Росія" заяву Полозова в суді.

Олег Навальний 2014 року був визнаний судом винними в шахрайстві при укладанні контрактів на перевезення з компанією "Ів Роше" і засуджений до 3,5 року колонії. Брат Олега Навального - Олексій - був засуджений у справі "Ів Роше" до умовного терміну в 3,5 року.

Олег Навальний двічі подавав прохання про УДО, але обидва рази суд відмовився звільнити його з колонії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram