ГоловнаСвіт

КНДР провела запуск протикорабельних ракет

США в останні тижні збільшують угруповання своїх військових кораблів біля Корейського півострова.

КНДР провела запуск протикорабельних ракет
Фото: sibnovosti.ru

КНДР запустила декілька протикорабельних ракет, які пролетіли близько 200 кілометрів і впали в море.

Про це пише Бі-бі-сі з посиланням на збройні сили Південної Кореї. За інформацією південнокорейської армії, ракети були запущені зі східного узбережжя КНДР.

"Північна Корея запустила декілька невпізнаних реактивних снарядів, імовірно, протикорабельних ракет, у напрямку Японського моря, з району Вонсана, провінція Канвондо", - цитує агентство Ренхап повідомлення південнокорейських збройних сил.

На думку південнокорейських військових, КНДР таким чином продемонструвала, що здатна проводити високоточні запуски по великих військових кораблях.

США в останні тижні збільшують чисельність своїх військових кораблів біля Корейського півострова. 5 червня до берегів КНДР зі Сан-Дієго попрямував третій американський авіаносець, "Німіц". Раніше до півострова підійшли авіаносці "Карл Вінсон" і "Рональд Рейган".

КНДР продовжує тестові запуски балістичних ракет, незважаючи на осуд світової спільноти. У квітні вона провела два тестові запуски, які закінчилися невдачею - обидві ракети вибухнули в перші хвилини польоту.

Ще один запуск відбувся 14 травня. Північнокорейське офіційне агентство ЦТАК стверджувало, що під час запуску успішно було протестовано можливість ракети нести велику ядерну боєголовку.

Влада США і Південної Кореї засудили запуск ракети 14 травня. Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин "перебуває в стані параної".

У червні Рада Безпеки ООН розширила санкції проти Північної Кореї, які передбачають заборону на в'їзд до країн ООН низки чиновників і організацій та замороження їхніх рахунків по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram