ГоловнаСвіт

У Москві провели обшук у правозахисній організації "Русь сидящая"

Правозахисники написали "досить жорстку" реформу пенітенціарної системи.

У Москві провели обшук у правозахисній організації "Русь сидящая"
Фото: bigmir.net

Співробітники відділу боротьби з економічними злочинами (ВБЕЗ) при МВС РФ провели огляд в офісі правозахисної організації "Русь сидящая" в Москві.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на голову організації Ольгу Романову.

Огляд почався близько 10:00. Усього прийшли чотири співробітники ВБЕЗ і два представники громадськості. Їм видали всі необхідні документи. Співробітники ВБЕЗ пояснили огляд тим, що їм надійшов сигнал про розкрадання бюджетних коштів. За словами Романової, сигнал надійшов від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП). Вона додала, що "Русь сидящая" не отримує бюджетних коштів.

"Я вважаю, що це "отвєтка" за те, що ми написали доволі жорстку реформу пенітенціарної системи", - сказала Романова. На її думку, дії ВБЕЗ можуть бути, перш за все, пов'язані з тим, що організація вчить в'язнів і їхніх родичів юридичної і фінансової грамотності.

s]]

Романова вранці 8 червня повідомила на своїй сторінці у Facebook про обшук в офісі "Руси сидящей". Джерело ТАСС у правоохоронних органах розповіло, що "силовиків цікавлять фінансові документи, друкована продукція, зовнішні носії інформації, а також комп'ютери, встановлені в офісі".

Нагадаємо, що 1 червня правозахисники повідомили про тортури в будівлі Мосміськсуду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram