ГоловнаСвіт

У Москві пройшла стихійна хода проти реновації

Мітингувальники вимагали відставки мера Москви.

У Москві пройшла стихійна хода проти реновації
Фото: bbc.com

У Москві сьогодні відбулася стихійна хода москвичів проти реновації. Це сталося після того, як на парламентські слухання щодо проекту закону не допустили депутатів Мосміськдуми Олену Шувалову і Миколу Зубриліна.

Про це пише "Новая газета"

Як зазначив Юрій Іванов, творець проекту "Московський активіст", ведучий прямої трансляції в "Фейсбуці", "Сьогодні сталося неймовірне": "Люди простояли дві години біля Держдуми, і потім пройшли, не побоявшись ані поліції, ні ОМОНу, через Красну площу до приймальної президента, скандуючи "Соб'яніна - у відставку!".

Дійшовши до приймальної президента, москвичі від руки написали заяви на ім'я голови держави і передали в приймальню.

Акція почалася о 12:45 і тривала декілька годин.

"Це принизливо, обурливо, що ми не були допущені на парламентські слухання", - заявила одна зі співрозмовниць Іванова.

"Йде цинічне порівнювання людей, які потребують поліпшення житлових умов, і тих, хто живе в нормальних умовах", - зазначила муніципальний депутат від району Хамовники Олександра Парушіна.

"9 червня ми прийдемо о 09:30 до Охотного ряду, щоб подивитися в газу депутатів, які на наших очах роблять антиконституційний переворот. А 12 червня колоною пройдемо по проспекту Сахарова", - заявила один з організаторів сьогоднішньої акції Юлія Галямін.

Раніше у вівторок стало відомо, що Шувалову і Зубриліна викреслили зі списку запрошених на парламентські слухання. Після цього противники реновації прийшли до Держдуми з вимогою пустити їх на парламентські слухання.

Як повідомляє "Дождь", в попередній перелік будинків під знесення потрапили понад 4,5 тис. будівель. Пізніше з'ясувалося, що лише 55% з них - це "хрущовки", які не піддаються ремонту. Решта будинків у цю категорію не входять. Напередодні на сайті департаменту будівництва було опубліковано буклет із зображенням квартир, в які будуть переселяти жителів будинків, що зносяться.

Нагадаємо, 26 квітня противникові знесення "хрущовок" у Москві, депутату Держдуми спалили квартиру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram