ГоловнаСвіт

КНДР провела випробування протикорабельних ракет

Пхеньян домагається від США і Південної Кореї відмови від спільних військових навчань

КНДР провела випробування протикорабельних ракет
архив
Фото: EPA/UPG

Північна Корея у неділю, 8 лютого, провела випробування протикорабельних ракет малого радіусу дії.

Про це пише південнокорейське видання The Korea Times з посиланням на державне інформаційне агентство КНДР (ЦТАК).

ЦТАК поінформувало, що навчання із застосуванням нового типу зброї відвідав північнокорейський лідер Кім Чен Ин. Зазначається також, що незабаром новий тип ракет надійде у війська.

У Сеулі зазначають, що п'ять ракет малої дальності, запущені КНДР, впали у Східно-Китайське море на відстань 200 кілометрів від берега.

У січні Пхеньян заявив, що готовий призупинити випробування ядерної зброї, якщо США і Південна Корея відмовляться від проведення спільних навчань у 2015 році. Військовослужбовці США і Південної Кореї щорічно проводять великомасштабні навчання на Корейському півострові. Навчання мають оборонний характер. У КНДР їх вважають провокаційними.

Однак уже 4 лютого КНДР заявила про припинення переговорів із США і пригрозила Вашингтону "компактною, високоточно і диверсифікованою ядерною зброєю". Незабаром після цього, 6 лютого, США заявили про розширення санкцій проти КНДР.

Пхеньян провів ядерні випробування у 2006, 2009 і 2013 роках, що викликало осуд світової спільноти і посилення санкцій з боку ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram