ГоловнаСвіт

У Китаї стратили засновника однієї з найбільших у світі гірничовидобувних компаній

Китайський суд засудив до страти групу із семи осіб

У Китаї стратили засновника однієї з найбільших у світі гірничовидобувних компаній
Лю Хань
Фото: EPA/UPG

У Китаї стратили Лю Ханя - засновника і голову правління гірничовидобувної корпорацій Hanlong Group, яка є однією з найбільших у світі.

Про це повідомляє агентство AFP.

Лю Ханя, його молодшого брата Лю Веєя і ще п'ятьох їхніх соратників визнали винуватими в організації серії злочинів із 1993 року. Усіх їй засудили до страти.

Голову правління корпорації визнали винуватим за 13 статтями кримінального кодексу. Хань, за версією слідства, очолював злочинне угруповання, яке займалося вбивствами, нелегальними казино, здирництвом та торгівлею вогнепальною зброєю.

За даними South China Morning Post, Хань був пов'язаний з екс-керівником держбезпеки КНР Чжоу Юнканом. Наприкінці 2014 року його позбавили партійного квитка й усунули від посади, а найближчим часом йому повинні висунути звинувачення в корупції.

Лю Хань заснував корпорацію Hanlong Group 1997 року. Вона стала одним з найбільших постачальників залізної руди в усьому світі. Раніше компанію оштрафували на 300 млн юанів ($48 млн) за надання неправдивої інформації для того, щоб отримувати банківські кредити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram