ГоловнаСвіт

​США розширять санкції проти КНДР

Пхеньян назвав санкції контрпродуктивними

​США розширять санкції проти КНДР
Кадр из фильма "Интервью"
Фото: Кинопоиск

Влада США має намір розширити санкції проти Північної Кореї, введені у зв'язку з хакерською атакою на компанію Sony Pictures.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело у Конгресі.

Нові обмежувальні заходи торкнуться інтересів фізичних осіб і компаній, які знаходяться за межами США і співпрацюють із Пхеньяном. При цьому наголошується, що введені раніше санкції переважно орієнтовані на підприємства, що знаходяться на території самої КНДР.

Перший пакет обмежувальних заходів у зв'язку з хакерською атакою на Sony Pictures ввели 2 січня. Американська скарбниця склала список, у який потрапили три організації і 10 чиновників. Санкції означають блокування цим особам доступу до фінансової системи США, а також заборону громадянам США брати участь в угодах з ними.

У Пхеньяні у свою чергу назвали санкції контрпродуктивними і нагадали, що США відмовилися від проведення спільного розслідування обставин кібератаки. Політика Вашингтона, як підкреслили у Пхеньяні, "тільки зміцнює волю і рішучість КНДР відстоювати суверенітет і гідність нації".

Компанія Sony Pictures стала жертвою хакерської атаки у грудні 2014 року, коли випустила фільм "Інтерв'ю", де, за сюжетом, лідер КНДР Кім Чен Ин гине унаслідок замаху.

Незадовго до прем'єри фільму Sony Pictures отримала погрози від невідомих хакерів влаштувати теракт під час сеансу. Матеріали "Інтерв'ю" разом з особистим листуванням співробітників, сценаріями та інформацією, пов'язаною з кінопроектами, повністю викрали. ФБР офіційно звинуватило КНДР у причетності до кібер-атак на кінокомпанію.

Нагадаємо, 4 січня повідомлялося, що КНДР заявила про припинення переговорів із США і пригрозила Вашингтону "компактною, високоточною і диверсифікованою ядерною зброєю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram