ГоловнаСвіт

Пентагон розглядав теорію про аутичний розлад у Путіна

Гіпотезу не можна підтвердити без томографії мозку

Пентагон розглядав теорію про аутичний розлад у Путіна
Фото: EPA/UPG

У 2008 році один з аналітичних центрів Пентагону розглядав теорію про те, що у президента Росії Володимира Путіна може бути синдром Аспергера - аутичний розлад, при якому мова і когнітивні здібності в цілому залишаються збереженими.

Про це йдеться в публікації USA Today з посиланням на дослідження Бренди Коннорс, фахівця з аналізу манери руху з Військового коледжу ВМС США. До такої гіпотези вона прийшла на підставі манери рухів Путіна.

"Розвиток нервової системи [Путіна] в дитинстві значною мірою переривався", - писала Коннорс. Вона та її колеги працюють за контрактами з Управлінням загальних оцінок - внутрішнім аналітичним центром Пентагону.

Довести теорію неможливо без томографії мозку Путіна, а як обґрунтування своїх висновків автори доповіді посилалися на роботи фахівців з аутизму.

У дослідженні від 2008 року стверджується, що нинішній професор психіатрії Університету Північної Кароліни зробив висновок про наявність у Путіна "якоїсь форми аутизму". Зараз вчений говорить, що "утримався б від твердження, що у нього синдром Аспергера", передає видання.

Психіатр заявив, що тільки пропонував американським чиновникам вибирати тиху обстановку для спілкування з Путіним, оскільки поведінка і вираз обличчя Путіна свідчать, що при спілкуванні в багаточисельних групах людей ця людина займає оборонну позицію. Хоча ці особливості спостерігаються при синдромі Аспергера, вони також спостерігаються в осіб, які насилу зберігають спокій при соціальній взаємодії і мають низький поріг реагування, підкреслив учений.

У Пентагоні стверджують, що з дослідженнями Коннорс так і не ознайомилися ні попередній міністр оборони Чак Хейгел, ні його попередники на цій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram