ГоловнаСвіт

FT: Катар заплатив міжнародним терористам $1 млрд викупу

Членів королівської сім'ї захопили в заручники.

FT: Катар заплатив міжнародним терористам $1 млрд викупу
Фото: Dreamstime.com

Влада Катару виплатила 1 мільярд доларів міжнародним терористам, повідомляє Financial Times з посиланням на представників катарського уряду і польових командирів.

Стверджують, що гроші були частиною угоди про звільнення членів королівської сім'ї, які вирушили на полювання в південний Ірак і яких захопили бойовики.

Окрім представників катарського королівського дому, за словами джерела, за ці гроші також звільнили 50 осіб, захоплених в полон екстремістами в Сирії. У Досі кажуть, що гроші отримали угруповання, пов'язані і з "Аль-Каїдою", і з владою Ірану.

Катарські джерела FT стверджують, що угода була укладена у квітні.

Напередодні ціла низка арабських країн оголосила про розрив дипломатичних відносин з Катаром. Серед них - Саудівська Аравія, Лівія, ОАЕ, Бахрейн, Єгипет. Вони пояснили це тим, що офіційний уряд країни підтримував терористичні організації "Ісламська держава" і "Брати-мусульмани".

5 червня влада Саудівської Аравії закрила на своїй території офіс катарського телеканалу Al Jazeera, пояснюючи це тим, що він підтримував діяльність ополченців хуситів, які діяли проти коаліції країн Перської затоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram