ГоловнаСвіт

Генпрокуратура РФ засекретила дані про перевірку "панамських досьє"

Навесні 2016 року у друга дитинства Путіна знайшли офшор з оборотом $2 млрд.

Генпрокуратура РФ засекретила дані про перевірку "панамських досьє"
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

Інформація про перебіг перевірки фактів, викладених у "панамських досьє", які стосуються офшорів друга Путіна, недоступна для громадськості.

Це випливає з відповіді Генпрокуратури Російської Федерації агентству RNS, передає Німецька хвиля.

"Запитувана інформація містить відомості, які не підлягають розголосу", - сказано у відповіді начальника управління взаємодії зі ЗМІ Генпрокуратури РФ Олександра Курінного на запит RNS.

Зокрема, агентство просило надати йому інформацію про те, що "завершено проведення цієї перевірки, які її результати (якщо завершено), чи виявлені протиправні факти в діяльності будь-яких суб'єктів; про перебіг перевірки, якщо вона не завершена, а також про те, чи відповіли компетентні органи Панами на запит Генпрокуратури і чи направлялись запити до інших держав".

Нагадаємо, навесні 2016 року у ЗМІ потрапив архів файлів Mossack Fonseca про реєстрацію офшорних фірм. У них мова йде про численні компанії, які використовували лідери держав, політики, зірки, відомиі спортсмени. Розслідування базується на 2,6 терабайта даних, які включають 11,5 млн документів, викрадених із серверів Mossack Fonseca.

Документи спричинили великий резонанс у багатьох країнах. Зокрема, у розділі про РФ повідомлялося, що оточення президента Володимира Путіна вивело з Росії не менш ніж $2 млрд через офшорні компанії, оформлені на віолончеліста Сергія Ролдугіна, друга глави російської держави.

27 квітня під час виступу в Раді Федерації генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив, що наглядове відомство проводить перевірку викладених у документах ICIJ фактів і направило запит в Панаму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram