ГоловнаСвіт

У Росії затримано 12 учасників акції протесту далекобійників

На одній з машин були плакати про недовіру уряду й відставку президента.

У Росії затримано 12 учасників акції протесту далекобійників
Фото: sia.ru

Голова Об'єднання перевізників Росії (ОПР) Андрій Бажутін і ще 11 осіб, які брали участь в акції протесту проти системи "Платон", були затримані в підмосковних Хімках і доправлені в місцеве відділення поліції.

Співробітники поліції затримали їх на паркованні біля будівельного магазину "Леруа Мерлен" на Ленінградському шосе при спробі виїхати у бік Москви в рамках чергової акції протесту, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Як пояснив Бажутін, далекобійники вчергове вирішили вибудувати колону в напрямку Москви, після того як 19 травня міністр транспорту Росії Максим Соколов відмовився брати участь у запланованому на понеділок засіданні для обговорення проблеми. Соколов пояснив своє рішення тим, що конфлікт локалізовано і "жодних проблем уже вирішувати не треба".

На одній з машин, крім прапорів ОПР, були плакати про недовіру уряду й відставку президента. Співробітники поліції зробили попередження водіям про необхідність протягом п'яти хвилин прибрати плакати, однак ті відмовилися це зробити, після чого поліцейські оформили протокол, а 12 чоловік були доправлені у відділ поліції.

Як зазначив організатор акції, водії стояли по одному, проте співробітники поліції заявили, що це "схоже на мітинг", і затримали їх за статтею 20.2 - "організація несанкціонованого мітингу".

Всеросійський страйк водіїв великовантажних автомобілів почався 27 березня. За даними асоціації "Далекобійник", число активних учасників акцій протесту становить кілька тисяч осіб. З 15 квітня система оплати перевезень російськими дорогами, відома під назвою "Платон", почала застосування підвищених тарифів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram