ГоловнаПолітика

РБК-Україна: в Раді провели звірку голосів за візовий режим з Росією

Голосування може пройти вже наступного тижня.

РБК-Україна: в Раді провели звірку голосів за візовий режим з Росією
Фото: inforesist.org

Агентство РБК-Україна стверджує, що минулого пленарного тижня у Верховній Раді провели звірку голосів, щоб оцінити перспективу введення візового режиму з Росією.

Про це виданню повідомили неназвані джерела в провладних фракціях "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту".

Якщо голосів вистачає, то голосування може пройти вже наступного тижня. Про результати звірки поки що не повідомляють, що не заважає джерелам стверджувати, що ймовірність голосування наступного тижня за візовий режим з Росією залишається високою.

Нагадаємо, рішення ввести візовий режим ухвалила Рада національної безпеки й оборони України ще в березні 2014 року, на самому початку російської агресії. Тоді на цей крок влада не наважилася. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що в збереженні безвізового режиму зацікавлені багато українців, у першу чергу на сході та півдні України, які їздять у Росію на заробітки і мають родинні стосунки по той бік кордону. У підсумку було прийнято рішення посилити пропускний режим на кордоні з РФ.

У лютому 2016 року перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій разом з іншими депутатами зареєстрував постанову про припинення угоди про безвізовий режим між Україною і Росією.

У жовтні 2016 року президент Петро Порошенко підтвердив, що питання введення візового режиму з Росією лежить у компетенції Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram