ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв підписати закон про заборону георгіївської стрічки

"Ця символіка - символ агресії проти України".

Порошенко пообіцяв підписати закон про заборону георгіївської стрічки
Фото: Gorlovka.Today

Президент Петро Порошенко пообіцяв підписати закон про заборону георгіївської стрічки в Україні, як тільки він надійде до нього з Верховної Ради.

Про це він сказав під час виступу з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій у неділю.

"Закон про заборону георгіївських стрічок я підпишу, тільки-но він надійде до мене з Верховної Ради. Чому? Тому що це не символіка Другої світової війни. Ця символіка - символ агресії проти України. Тому що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі", - заявив він.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада проголосувала за заборону георгіївської стрічки в Україні.

За рішенням парламенту, до Кодексу про адміністративні правопорушення вводиться стаття 173-3 під назвою "Виготовлення і пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки". За публічну демонстрацію або носіння стрічки передбачено покарання у вигляді 50-150 неоподатковуваних мінімумів (850-2550 гривень). У разі повторного проступку впродовж одного року - від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів (2550-5100 гривень) і адміністративний арешт на термін до 15 діб.

Щоб закон потрапив на підпис до президента, депутатам потрібно спершу провалити проект постанови №2987-П, що пропонує скасувати заборону георгіївської стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram