ГоловнаСвіт

Туреччина офіційно затвердила поїздки за ID-картками для українців

Офіційну дату початку поїздок назвуть найближчим часом.

Туреччина офіційно затвердила поїздки за ID-картками для українців
Фото: EPA/UPG

Туреччина офіційно затвердила угоду про безвізові поїздки за ID-картками для громадян України, повідомив у фейсбуці голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

"Турецька влада 20 травня офіційно опублікувала рішення 2017/10324 про внесення змін до порядку взаємних поїздок і визнання нового (внутрішнього) українського паспорта (ID-картки) як проїзного документа (travel document) для поїздок громадян України до Туреччини. Чекаємо на ноту МЗС з офіційною датою початку поїздок", - повідомив Соколюк.

Офіційну дату початку поїздок за ID-картками можуть назвати впродовж двох тижнів. За його словами, в Україні вже оформлено понад 550 тис. нових ID-карток, а щодня нові документи оформляють до 6 тис. українців.

Нагадаємо, 14 березня під час візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Туреччини сторони підписали угоду про внесення змін до угоди про умови взаємних поїздок громадян, які дозволяють громадянам їздити за ID-картками без закордонних паспортів.

Згідно з угодою, громадяни двох країн, які користуються ID-паспортами, можуть в'їжджати і виїжджати, а також прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини й України терміном до 90 днів упродовж 180 днів.

З 2012 року візовий режим між Україною і Туреччиною скасовано. Українці з моменту в'їзду до Туреччини можуть залишатися там щоразу не більш ніж на 60 днів, при цьому протягом 180 днів вони можуть в'їжджати в країну і виїжджати з неї за умови, що загальний термін їхнього перебування не перевищить 90 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram