ГоловнаСвіт

У Москві відбувся мітинг опозиції до річниці подій на Болотній площі

Акція відбулася під гаслом "За Росію проти свавілля і репресій".

У Москві відбувся мітинг опозиції до річниці подій на Болотній площі
Фото: bbc.com

У центрі Москви, на проспекті академіка Сахарова в річницю подій 6 травня 2012 року на Болотній площі відбувся мітинг опозиції під гаслом "За Росію проти свавілля і репресій".

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Учасники акції прийшли з плакатами "Ні - поліцейській державі, так - правовій державі", "Досить кошмарити школярів", "Путін, де моя свобода?" та інші.

За даними організаторів мітингу, в акції взяли участь близько 1,5 тис. осіб, об'єднання "Білий лічильник" нарахувало - 2,8 тис., а поліція повідомляє про 1 тис. учасників.

Фото: bbc.com

На мітингу зібралися представники різних партій і громадські активісти. У багатьох на одяг приколені білі стрічки.

Учасники мітингу тримали плакати з портретами Бориса Нємцова, а також заарештованих після 6 травня. Були й ті, хто протестували проти знесення п'ятиповерхівок у Москві.

Фото: bbc.com

Перед початком акції поліція забрала у організаторів банер, що повинен був міститися на сцені. На плакаті було написано "Досить Путіна! Досить війни! Досить мракобісся! Досить репресій! Досить терпіти Кадирова"!

Спочатку поліцейські попросили його зняти як "невідповідний меті мітингу". Організатори відмовилися. В результаті плакат зірвали.

Нагадаємо, 6 травня 2012 року на Болотній площі відбулася демонстрація напередодні інавгурації Володимира Путіна. Тоді відбулися зіткнення мітингувальників із силовиками, було затримано більш як 400 осіб. Після акції почалися арешти з так званої "болотної справи". 34 людини звинувачувалися за однією або двома статтями: "Участь у масових заворушеннях" і "Насильство стосовно поліцейських". 15 затриманих отримали реальні терміни.

Більшість з них вже звільнилися з колоній. В ув'язненні залишаються Дмитро Ішевський, Іван Непомнящих. Максим Панфілов перебуває на примусовому лікуванні в психіатричній лікарні. Одна зі справ не закрита досі: останнього "в'язня Болотної" Дмитра Бученкова все ще судять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram