ГоловнаСвіт

Американського коміка звинуватили у гомофобії через жарти про Трампа і Путіна

Якщо комісія визнає жарти Колберта неетичними, телеканал CBS можуть оштрафувати.

Американського коміка звинуватили у гомофобії через жарти про Трампа і Путіна
Стивен Колберт
Фото: YouTube

Федеральна комісія із зв'язку США (FCC) має намір почати розслідування щодо американського коміка Стівена Колберта через його жарти про президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Голова комісії Аджіт Пай повідомив, що надійшло кілька скарг на монолог Колберта, з низкою жартів із сексуальним підтекстом щодо Трампа і його російського колеги Володимира Путіна, який деякі телеглядачі визнали гомофобним.

Після цього у "Твіттері" став популярним хештег #FireColbert ("звільнити Колберта").

"Ми отримали низку скарг... Ми будемо, як зазвичай, дотримуватись стандартних процедур, розглянемо і зважимо всі факти і застосуємо законодавство справедливо і повністю", - сказав Пай.

FCC - це урядове агентство, що регулює роботу радіо- і телевізійних мовників. Програма Колберта на телеканалі CBS вийшла в ефір минулого понеділка. Якщо комісія визнає жарти Колберта неетичними, телеканал можуть оштрафувати. Однак, Колберт може і уникнути штрафу на тій підставі, що його програма виходить пізно ввечері і не призначена для дітей.

На сайті комісії зазначено, що вона не розглядає зміст програм, що виходять в ефір після 23:00, з метою захисту права дорослих на свободу слова.

Багато телеглядачів стали на захист Колберта, заявляючи, що президент сам вдавався до непристойних висловів, зокрема у бесіді з телеведучим Біллі Бушем, коли Трамп хвалився тим, що чіплявся до заміжньої жінки.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Трамп потрапив у секс-скандал - американська газета Washington Post опублікувала аудіозапис від 2005 року, у якому він розповідає про домагання до жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram