ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Редакція російської "Новой газеты" отримала вже другий конверт з порошком

Точні дані про вміст конвертів будуть відомі тільки після експертизи.

Редакція російської "Новой газеты" отримала вже другий конверт з порошком
Фото: Влад Докшин / «Новая газета»

У пошті редакції російської "Новой газеты" виявили другий конверт з порошком невідомого походження. Його, як і попередній, адресовано керівництву видання.

Про це повідомляють на сайті "Новой газеты".

"Зараз у будівлі редакції працюють оперативні служби МНС і поліції. Після вилучення конверта його віддадуть на експертизу, результати якої повинні бути відомі через тиждень", - йдеться в повідомленні.

У середу, 19 квітня, близько 11-ї ранку до редакції "Новой газеты" надійшов конверт з написом "Грозный" без докладної зворотної адреси на ім'я керівництва газети. Усередині конверта виявили білий порошок невідомого походження. Співробітники редакції викликали оперативні служби, виявилося, що вміст конверта безпечий, проте точні дані про речовину будуть відомі тільки після експертизи.

Раніше, 13 квітня, "Новая газета" опублікувала заяву у зв'язку з відкритими погрозами, що пролунали на адресу редакції. Після виходу двох матеріалів про переслідування, тортури і вбивства жителів Чечні, підозрюваних у гомосексуальних зв'язках, у центральній мечеті Грозного пройшло екстрене зібрання представників 24 чеченських вірдіа - ісламських богословів і лідерів громадської думки республіки. За результатами цих зборів була прийнята резолюція, другий пункт якої редакція сприймає як заклик до розправи над журналістами.

Слідчий комітет Росії 17 квітня заявив про початок перевірки інформації про погрози журналістам "Новой газеты".

Нагадаємо, 18 квітня російські геї подали в суд на "Новую газету". Позов про захист честі і гідності подано у зв'язку з публікаціями про "переслідування геїв у Чечні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram