ГоловнаСвіт

Китай закликав Трампа вирішити проблему КНДР мирним шляхом

Пекін готовий до постійних контактів зі США з цього питання.

Китай закликав Трампа вирішити проблему КНДР мирним шляхом
Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Китай виступає за мирне врегулювання ситуації з Північною Кореєю і проти збройного втручання.

Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом, передає Reuters.

"Китай підтримує ідею денуклеаризації Корейського півострова і рішуче виступає за збереження миру і стабільності в цьому районі, за мирне вирішення проблеми", - сказав Сі Цзіньпін.

Він також підкреслив, що Пекін готовий до постійних контактів із Вашингтоном з цього питання.

Сі Цзіньпін також заявив, що Китай вважає неприйнятним застосування хімічної зброї в Сирії. При цьому, на його думку, сирійську кризу також слід врегулювати "політичними засобами". Він також висловився на користь єдності Ради Безпеки ООН у цьому питанні.

Нагадаємо, в березні США оголосили про введення санкцій проти КНДР за систематичні порушення режимом Пхеньяна резолюцій Радбезу ООН, розробку ядерної зброї і балістичних ракет.

Дональд Трамп заявив, що більше не потерпить нових провокаційних запусків ракет з боку Північної Кореї і буде діяти у відповідь без попередження.

9 квітня ударне угруповання американського флоту на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон" попрямувало в західну частину Тихого океану до берегів Північної Кореї. У відповідь на це режим КНДР через держЗМІ попередив про можливість ядерної атаки на США в разі будь-яких ознак агресії з боку ударної групи ВМС США, яка підійшла до півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram