ГоловнаСвіт

Заступник постпреда РФ при ООН - представнику Британії: "Що ти очі відводиш?"

Сафронков закликав Райкрофта "не ображати Росію більше".

Заступник постійного представника Росії при ООН Володимир Сафронков закликав представника Великобританії Меттью Райкрофта "не ображати Росію більше", повідомляє РИА Новости.

Райкрофт у своєму виступі заявив, що Росія "зловживає правом вето, підтримує режим (владу Сирії, - ред.) і застосування хімічної зброї", а також що Москва "втратила довіру".

Сафронков наголосив, що британський представник "тільки й думає про те, щоб ускладнити зусилля" спецпосланця ООН щодо Сирії Стаффана де Містури і не дати розвинутися політичному процесу.

"Ви злякалися, сон втратили, що ми будемо співпрацювати зі Сполученими Штатами. Ви цього боїтеся. Все робите для того, щоб ця взаємодія була підірвана. Глянь на мене, очей не відводь, що ти очі відводиш?"- сказав російський дипломат.

За його словами, для Великобританії зміна режиму в Сирії важливіша, ніж позиція більшості членів ООН.

"Ти сьогодні говорив, пане Райкрофт, не за порядком денним засідання, ображав Сирію, Іран, Туреччину, інші держави. Пане голово, прохання стежити за порядком розвитку засідання, якщо деякі безвідповідально, образливо, збиваючись на сленг, ставляться до свого місця в Раді Безпеки ООН. Не смій ображати Росію більше!"- заявив Сафронков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram