ГоловнаСвіт

Сирія застосовувала хімічну зброю більш ніж 50 разів, - Тіллерсон

Лавров запевнив, що "не було ознак отруйних речовин" у Сирії.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон у середу, 12 квітня, в Москві повідомив, що за даними США Сирія застосовувала бомби з вмістом хлору та іншу хімічну зброю в більш ніж 50 випадках, повідомляє The Associated Press.

"Держсекретар Рекс Тіллерсон заявив, що Сирія застосовувала бомби з вмістом хлору та іншу хімічну зброю в більш ніж 50 випадках", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Лавров наголосив, що Росія вимагає щодо цього "об'єктивного розслідування".

"Наші дослідження свідчать, що є кілька місць, де зберігається хімзброя під контролем екстремістів. Що стосується розслідування про застосування хімзброї, є багато механізмів, як розслідувати такі випадки. У нас до них багато питань. Звинувачення, які надходять на адресу сирійського уряду, - всі вони засновані на якихось дивних організаціях. Наприклад, повністю дискредитували себе "Білі каски", - заявив Лавров.

Також він сказав, що "не було ознак отруйних речовин" у Сирії.

Нагадаємо, що 4 квітня в сирійському місті Хан-Шейхуні в результаті передбачуваної хімічної атаки загинули, за останніми даними, понад 70 осіб, в тому числі 20 дітей, понад 160 людей постраждали. Згідно з аналізом Всесвітньої організації охорони здоров'я, симптоми жертв відповідають наслідкам газової атаки. Зовнішня відсутність пошкоджень і інші ознаки вказують на ураження нейротоксином.

Вранці 7 квітня війська США завдали ракетні удари по авіабазі "Шайрат", яку використовували війська Асада. Президент Дональд Трамп пояснив, що це було зроблено у відповідь на хімічну атаку в Ідлібі, в результаті якої загинули близько 70 мирних жителів, в тому числі діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram