ГоловнаСвіт

США пояснили ЄС причини ракетного удару в Сирії

Юнкер закликав подвоїти зусилля з припинення насильства і продовження роботи для утвердження миру в Сирії.

США пояснили ЄС причини ракетного удару в Сирії
Фото: стоп-кадр видео

США проінформували Євросоюз про причини ракетного удару в Сирії.

Про це заявили в Єврокомісії у зв'язку із завданим напередодні США ракетним ударом по аеродрому в Сирії, повідомляє "Укрінформ".

"США повідомили ЄС, що ці удари були обмеженими і спрямовані на запобігання подальшим звірствам із застосуванням хімічної зброї. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер однозначно засудив застосування хімічної зброї. На продовження використання такої зброї має бути дана відповідь. Він розуміє зусилля, спрямовані на запобігання цим атакам", - заявили в Єврокомісії.

У ЄС відзначили, що є чітка відмінність між атаками на військові об'єкти і застосуванням хімічної зброї проти цивільного населення.

Юнкер закликав подвоїти зусилля для припинення насильства і продовження роботи для утвердження миру в Сирії.

Нагадаємо, що рано-вранці 7 квітня війська США завдали ракетних ударів по авіабазі "Шайрат".  Президент Дональд Трамп пояснив, що це було зроблено у відповідь на хімічну атаку в Ідлібі, в результаті якої загинули близько 70 мирних жителів, у тому числі діти. За попередньою інформацією, під час атаки на авіабазу загинули шість сирійських військових. Сама база була практично повністю зруйнована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram