ГоловнаСвіт

Застосування хімічної зброї не може залишатися без відповіді, - Столтенберг

"Сирійський режим несе повну відповідальність за ці події".

Застосування хімічної зброї не може залишатися без відповіді, - Столтенберг
Йенс Столтенберг
Фото: Оксана Мусиенко

У НАТО наголошують на повній відповідальності режиму президента Сирії Башара Асада в зв'язку із застосуванням хімічної зброї проти населення.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг у своїй заяві, оприлюдненій у зв'язку з ракетним ударом США по аеродрому в Сирії, повідомляють на сайті НАТО

"Будь-яке застосування хімічної зброї є неприпустимим, не може залишитися без відповіді, і причетні до цього повинні бути притягнуті до відповідальності. НАТО вважає застосування хімічної зброї загрозою міжнародному миру і порядку", - заявив Столтенберг.

Він зазначив, що після жахливих атак, проведених цього тижня із застосуванням хімічної зброї, що призвело до вбивства десятків людей, включаючи багатьох дітей, США здійснили ракетний удар по аеродрому Шайрат у Сирії.

"Сирійський режим несе повну відповідальність за ці події", - заявив голова Альянсу.

Він зазначив, що НАТО підтримує всі міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру і політичного врегулювання в Сирії.

Столтенберг нагадав, що НАТО послідовно засуджує застосування хімзброї в Сирії, що є явним порушенням міжнародних норм і домовленостей.Нагадаємо, сьогодні вранці бойові кораблі ВМС США завдали удару декількома десятками крилатих ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімзброєю мирного населення в провінції Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram