ГоловнаСвіт

У МЗС Білорусі назвали дії силовиків на акції в Мінську 25 березня "абсолютно адекватними"

Головним завданням було гарантувати безпеку громадян і не допустити кровопролиття, заявили у відомстві. 

У МЗС Білорусі назвали дії силовиків на акції в Мінську 25 березня "абсолютно адекватними"
Фото: Константин Реуцкий / Facebook

У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що дії правоохоронців під час акції в Мінську 25 березня  були цілком адекватними, передає Радіо Свобода. "В умовах наростання і розширення географії терористичної загрози владі важливо бути особливо пильними, діяти на випередження, а не "розгрібати" наслідки. Саме такий урок ми отримали з недавніх терористичних актів у Лондоні, Берліні, Парижі, Брюсселі, Ніцці. Саме цим керувалася білоруська влада 25 березня. Головним завданням було гарантувати безпеку громадян і не допустити кровопролиття, особливо з урахуванням наявної інформації про підготовку провокацій", - заявив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

Він зазначив, що вчорашня акція мала несанкціонований характер.

"Участь у несанкціонованих акціях має конкретні наслідки в будь-якій країні світу... Дії правоохоронних структур були абсолютно адекватними", - заявив представник МЗС Білорусі, додавши, що в білоруському дипломатичному відомстві вважають за необхідне продовжувати діалог і взаємодію із зарубіжними партнерами з метою кращого розуміння позицій один одного.

Нагадаємо, 25 березня демократична громадськість Білорусі традиційно відзначає День Волі - річницю проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки.

Опозиція заздалегідь подавала заявки на проведення різних акцій, однак дозволу на ходу деякі міські влади не дали.

Крім того, останніми тижнями країною пройшла серія арештів активістів і політиків. Частина з них отримали "добу" за участь у "Маршах недармоїдів" у Мінську та регіонах, частина - були покарані за звинуваченням у дрібному хуліганстві або заклики в соцмережах виходити на несанкціоновані акції, інші були  затримані в рамках відкритої КДБ кримінальної справи про підготовку масових заворушень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram