ГоловнаСвіт

ВООЗ: середня тривалість життя зросте до 2030 року

Дослідники попереджають про негативні наслідки великої тривалості життя.

ВООЗ: середня тривалість життя зросте до 2030 року
ВОЗ
Фото: Wikipedia

До 2030 року середня тривалість життя людини суттєво зросте.

Про це свідчать результати досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) і Імперського коледжу в Лондоні, повідомляє ВВС

При цьому наголошується, що найвища тривалість буде спостерігатися в Південній Кореї (90,8 року для жінок і 84,1 для чоловіків), за якою йдуть Франція, Японія, Іспанія і Швейцарія (в середньому 84-88 років). Настільки високий показник у Південній Кореї пояснюється хорошим дитячим харчуванням, зниженим тиском, малим відсотком курців, доступністю охорони здоров'я, новими медичними знаннями і технологіями.

При цьому США, за словами вчених, виглядають гірше практично за всі розвинені країни: там висока смертність від насильства і недостатній рівень охорони здоров'я, що ставить їх на один рівень з Мексикою і Хорватією. Так, у Штатах середня тривалість життя становитиме 79 і 83,3 року для чоловіків і жінок відповідно. 

Водночас дослідники попереджають і про негативні наслідки великої тривалості життя: серед них зростаюча частка пенсіонерів і зростання ракових захворювань.

Дослідження ВООЗ і Імперського коледжу покриває 35 розвинених і країн, що розвиваються, включаючи США, Канаду, Великобританію, Німеччину, Австралію, Польщу, Мексику і Чеську Республіку.

Як повідомляли в січні, ВООЗ оцінила економічні збитки від куріння в трильйон доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram