ГоловнаСвіт

Сирійські джихадисти масово страчують бійців опозиції, - спостерігачі

Посилення боротьби з ісламістами похитнуло позиції помірної сирійської опозиції.

Сирійські джихадисти масово страчують бійців опозиції, - спостерігачі
Боевики-исламисты
Фото: EPA/UPG

Сирійські бойовики-ісламісти масово страчують повстанців на заході Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на повідомлення американського інституту SITE, що займається моніторингом онлайн-діяльності терористичних груп.

Як зазначає Рейтер, угруповання "Джунд Аль-Акса" вважається ідеологічно близьким до "Ісламської держави".

Агентство також зазначає, що посилення боротьби з ісламістами похитнуло і без того розхитані позиції помірної сирійської опозиції.

Наприклад, одне з відгалужень радикального сунітського угруповання "Джунд Аль-Акса" вбило понад 150 бійців помірної сирійської опозиції в селі Хан Шейхун в південній провінції Ідліб.

Багато страчених були членами Сирійської вільної армії (СВА) - одного з найбільших повстанських угруповань Сирії, сформованого офіцерами-перебіжчиками, які раніше служили в сирійській армії. Найменування "СВА" нерідко використовується як узагальнювальне для всієї збройної опозиції уряду Сирії, проте насправді є конкретним альянсом повстанських угруповань. За власними даними, угруповання на червень 2013 року налічувало близько 80 тис. бойовиків.

СВА, на відміну від таких радикальних угруповань, як "Фронт аль-Нусра", вважається помірною світською частиною сирійської опозиції. Угруповання користується політичною і фінансовою підтримкою з боку західних країн і країн Перської затоки, а також Туреччини.

Нагадаємо, що сьогодні ввечері в Астані почнеться новий раунд переговорів щодо сирійського врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram