ГоловнаСвіт

Трамп попросив Ізраїль почекати з будівництвом нових поселень

Палестинці вважають за можливе створення єдиної з Ізраїлем демократичної і світської держави.

Трамп попросив Ізраїль почекати з будівництвом нових поселень
Биньямин Нетаньяху, Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що уряд Ізраїлю має утриматися від прийняття рішення про створення незалежної палестинської держави на території країни і проявляти більше гнучкості у відповідних переговорах.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я хотів би, щоб ви трохи відтягнули з прийняттям рішення про створення поселень", - сказав Трамп на спільній з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху прес-конференції.

Американський лідер відзначив, що досягти цього буде важко, проте Ізраїль повинен показати свої наміри укласти мирну угоду з палестинцями.

Раніше представник Білого дому розповів, що США готові відмовитися від принципу обов'язковості "двох держав для двох народів" у питаннях врегулювання конфлікту.

Трамп під час зустрічі пообіцяв посприяти в укладанні "дійсно великої мирної угоди між Ізраїлем і палестинцями, а під час прес-конференції не дав чіткої відповіді, як і раніше, чи Вашингтон дотримуватиметься принципу "дві держави для двох народів", який упродовж багатьох років визначав політику США в цьому питанні. Трамп заявив, що він буде щасливий від будь-якого рішення, яке сподобається обом сторонам конфлікту.

"Я буду чесний, якщо Бібі (Біньямін Нетаньяху, - ред.) і палестинці, якщо Ізраїль і палестинці будуть щасливі, я буду задоволений рішенням, яке їм найбільше сподобається", - заявив Трамп.

Пізніше голова Палестини Махмуд Аббас підтримав позицію Трампа в питанні ізраїльських поселень, повідомляє Рейтер

Раніше секретар Організації визволення Палестини, офіційний представник на переговорах з Ізраїлем Саїб Арікат повідомив, що влада Палестинської автономії вважає за можливе створення єдиної з Ізраїлем демократичної і світської держави, в якій палестинці одержали б право голосу.

Нагадаємо, раніше в лютому парламент Ізраїлю узаконив поселення на палестинських землях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram