ГоловнаСвіт

Пентагон: США, як і раніше, налаштовані на підтримку України

Заступник міністра оборони США зустрівся з Павлом Клімкіним.

Пентагон: США, як і раніше, налаштовані на підтримку України
Роберт Уорк
Фото: EPA/UPG

Перший заступник міністра оборони США Роберт Ворк пообіцяв, що Америка продовжить підтримку української армії.

Як йдеться на сайті Пентагону, напередодні Ворк зустрівся з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, який перебуває з візитом у Вашингтоні.

"Ворк підкреслив, що США, як і раніше, серйозно налаштовані на підтримку незалежності та територіальної цілісності України, а також нарощування потенціалу українських збройних сил. Крім того, він закликав Україну зберігати прихильність проведенню реформ, які збільшать ефективність сил оборонного сектору", - цитується в заяві офіційний представник Ворка.

Заступник міністра оборони США і Клімкін обговорювали також недавню ескалацію насильства на Донбасі.

Павло Клімкін також виступив на 8-му форумі з безпеки у Вашингтоні, йдеться в повідомленні посольства України у США. Він заявив, що ефективні дії української армії біля Авдіївки - це в тому числі результат роботи військових інструкторів зі США.

"Він зазначив практичну цінність американської допомоги для посилення обороноздатності України, зокрема тренувань, які проводить американська сторона і які дозволяють Україні ефективно стримувати російську агресію і демонструвати високу бойову ефективність у районі Авдіївки", - йдеться в повідомленні.

Також на відкритті форуму міністр наголосив на необхідності деокупації Криму і повного відновлення територіальної цілісності України для міжнародної безпеки.

Нагадаємо, що Клімкін став першим представником української влади, який поїхав у США після того як на посаду президента заступив Дональд Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram