ГоловнаСвіт

Європарламент схвалив Угоду про вільну торгівлю з Канадою

Договір скасовує всі торгові обмеження, що дозволить скасувати 98% всіх митних тарифів.

Європарламент схвалив Угоду про вільну торгівлю з Канадою
Фото: ecb.europa.eu

Європейський парламент схвалив Угоду про вільну торгівлю між ЄС і Канадою. За його ратифікацію проголосували 408 депутатів, проти - тільки 254, передає "5 канал".

Договір скасовує всі торгові обмеження між країнами ЄС і Канадою. Це дозволить скасувати 98% усіх митних тарифів. Переговори про укладення угоди тривали 8 років.

Голосування в Європарламенті супроводжувалося масовими протестами незадоволених договором. Вони стверджують, що угода захищає інтереси великих корпорацій. За їхніми словами, ратифікація призведе до зниження стандартів якості продукції. У свою чергу, прихильники угоди говорять, що завдяки їй товарообіг між Канадою і ЄС виросте на 20%.

"Це історичний момент. Що більше ЄС і Канада будуть торгувати, то більше прибутку отримають. А це означає зростання кількості робочих місць і зміцнення середнього класу", - зазначив міністр торгівлі Канади Франсуа-Філіп Шампань.

За словами єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальстрьом, компанії, які є успішними і можуть зайти на канадський ринок, зможуть отримати максимум від цієї угоди завдяки преференціям і пільгам.

"Звичайно, ті, хто не може конкурувати, програють. Але, врешті-решт, вони можуть стати сильними і скласти конкуренцію на ринку", - зазначила єврокомісар.

Напередодні нижня палата парламенту Канади ратифікувала угоду про ЗВТ з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram