ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В Якутії зліпили Почекуна з гною на прохання журналістів Life

На початку січня майстер зліпив з гною скульптуру півня, після чого став відомий.

Житель Якутії Михайло Боппосов зліпив з гною фігуру Почекуна на замовлення московських журналістів з видання Life.

Про це повідомляє якутське видання News.Ykt.Ru

Боппосов розповів, що вперше працює за гроші. "Це замовлення з Москви, уявляєте? Кажуть, у Москві є журнал "Життя", але назва звучить іноземною, от вони і замовили. До цього дзвонили, коли півня зробив, просили відправити відео", - сказав Боппосов. На початку січня він зліпив скульптуру півня, після чого став відомий.

Фото: sakhalife.ru

Крім Life, автору телефонували журналісти телеканалу "Зірка", розповів Боппосов. "Звідки всі дізналися? Я його навіть не фотографував ще, адже не закінчив", - сказав він.

Раніше Life опублікував новину з позначкою "ексклюзив" про Почекуна з гною. У редакції телеканалу Znak.com підтвердили, що видання замовило фігуру скульптору.

"Ми переслідували дві мети. З одного боку - підтримати талановитого скульптора, який живе в не дуже хороших умовах і потребує грошей. З іншого - нам хотілося показати всі стадії існування інтернет-мемів. Почекун - мем, якого вже занадто багато, від нього нудить", - сказав заступник головного редактора Life.Ru Микита Могутін.

Почекун - скульптура голландської художниці Маргрит ван Бреворт. Вона зобразила істоту сірого кольору з головою морського слона, тілом гігантської личинки і руками літньої людини, яка сидить на стільці в кімнаті очікування. Вперше вона з'явилася перед дитячою лікарнею в Лейдені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram