ГоловнаСвіт

Франція застерегла Росію від втручання в президентські вибори

Голова МЗС заявив про заходи у відповідь на кібератаки.

Франція застерегла Росію від втручання в президентські вибори
Фото: EPA/UPG

Франція не потерпить втручання Росії або будь-якої іншої країни в хід президентських виборів і прийме відповідні заходи в разі необхідності.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро, повідомляє Reuters.

"Ми не потерпимо будь-якого втручання в наш виборчий процес, ні з боку Росії, ні з боку будь-якої держави. Це питання нашої демократії, нашого суверенітету, нашої національної незалежності", - сказав Ейро в парламенті.

Висловлювання міністра з'явилися після того, як штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона звинуватив Росію в кібератаках. Крім того, генеральний секретар партії «Вперед!» Рішар Ферран сказав, що підконтрольні російській владі Russia Today і Sputnik поширюють неправдиві повідомлення, щоб налаштувати громадську думку проти Макрона.

За словами голови МЗС, Франція встановить чіткі межі, "у тому числі вживатиме заходів, коли необхідно, тому що жодна іноземна держава не може впливати на вибір французів, жодна іноземна держава не може вибирати майбутнього президента Республіки".

Раніше в середу президент Франції Франсуа Олланд наказав в найближчі дні підготуватися до кібератаки під час президентської кампанії в країні.

Вибори президента Франції відбудуться в квітні 2017 року, другий тур призначено на травень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram