ГоловнаСвіт

У США пройде акція "День без іммігрантів"

Мета акції - показати, наскільки важливі іммігранти для економіки США і життя країни.

У США пройде акція "День без іммігрантів"
Фото: EPA/UPG

У США іммігранти планують провести акцію "День без іммігрантів". Очікують, що в цей день усі вони не прийдуть на роботу або в школу.

Про це повідомляє ABC

Акцію підтримають іммігранти по всій країні - в Філадельфії, Вашингтоні, Бостоні, Х'юстоні, Чикаго і Нью-Йорку. Інформація про її проведення поширюється через соцмережі. Мета акції - показати, наскільки критично важливі іммігранти для економіки США і життя країни.

Організатори очікують, що в акції візьмуть участь сотні людей. Це стане відповіддю на імміграційну політику адміністрації президента Дональда Трампа, зокрема на указ, що обмежує в'їзд у США громадянам семи мусульманських країн, а також на плани керівництва США збудувати стіну на кордоні з Мексикою.

При цьому дію імміграційного указу Трампа скасував суд. Мін'юст США намагався це оскаржити, проте апеляційний суд США відмовився приймати скаргу. З критикою документа неодноразово виступали багато громадських діячів США, представники бізнесу і самі громадяни - в день набуття указом чинності в аеропортах США, де почали затримувати приїжджих, пройшли акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram