ГоловнаСвіт

У Франції порушили справу на підозрюваного в організації терактів у Парижі та Брюсселі

Гаданого терориста зняли камери спостереження брюссельського аеропорту.

У Франції порушили справу на підозрюваного в організації терактів у Парижі та Брюсселі
Мухаммед Абрини
Фото: EPA/UPG

У Франції почали розслідувати справи проти Мухаммеда Абріні, якого підозрюють у причетності до терактів у Парижі наприкінці 2015 року й у Брюсселі у квітні 2016 року.

Про це повідомляє BBC із посиланням на адвокатів Абріні.

Абріні офіційно пред'явили звинувачення в співучасті під час підготовки терактів у Франції 13 листопада 2015 року. Його доправили у Францію з Бельгії під посиленою охороною спеціально для зустрічі зі слідчими. Адвокат розповів, що підозрюваного ще не допитали.

Бельгійця марокканського походження Мухаммеда Абріні заарештували в Брюсселі у квітні 2016 року. Йому пред'явили звинувачення в причетності до бельгійських терактів.

Абріні зізнався, що саме він - "людина в капелюсі", яку зняли камери спостереження аеропорту в момент, коли він супроводжував терористів-смертників.

Теракти в Парижі сталися 13 листопада 2015 року. Бойовики влаштували вибухи і стрілянину майже одночасно в районі стадіону Stade de France, театру Bataclan, а також поряд з кількома ресторанами. У результаті загинули 130 осіб, ще близько 300 отримали поранення.

Теракти у Брюсселі сталися 22 березня 2016 року. Бойовики організували вибухи в аеропорту, а також в метро. Жертвами стали 35 осіб. Також загинули троє терористів.

Відповідальність за обидві атаки взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram