ГоловнаСвіт

Німеччина прагне не скочуватися до контрпропаганди проти Росії, - МЗС ФРН

Влада ФРН вірить у розсудливість німецького суспільства в сприйнятті російської пропаганди.

Німеччина прагне не скочуватися до контрпропаганди проти Росії, - МЗС ФРН
Германия
Фото: nr2.ru

Німеччина намагається відповідати на російську пропаганду оперативно, але не скочуватися до контрпропаганди.

Про це заявив на умовах анонімності представник МЗС Німеччини в коментарі LB.ua.

"Ми намагаємося відповідати на російську й іншу пропаганду оперативно, але не скочуватися до контрпропаганди", - заявив співрозмовник видання.

За його словами, в Німеччині плюралістичне суспільство, якому доступні безліч способів отримання інформації. "Ми віримо в розсудливість нашого суспільства", - додав він.

Водночас дипломат визнав, що російська пропаганда досягає своєї мети у випадку з німцями російського походження. Проте, уточнив він, німецькі ЗМІ оперативно реагують на провокації, схожі на ситуацію з "дівчинкою Лізою", об'єктивно висвітлюючи і тим самим розвіюючи дезінформацію, яку просувають у країні проросійські сили.

16 січня російський Первый канал показав сюжет про 13-літню російськомовну жительку Берліна Лізу, яку нібито викрали і зґвалтували двоє чоловіків, схожих на мігрантів з Близького Сходу. Після цього голова російського МЗС Сергій Лавров заявив на прес-конференції, що Німеччина намагається "політкоректно залакувати дійсність заради цілей внутрішньої політики".

За даними влади ФРН, протягом 30 годин відсутності Лізи Ф. не були здійснені "ані зґвалтування, ані взагалі будь-які сексуальні дії". У ніч свого зникнення 11 січня дівчинка заховалася від батьків у будинку свого друга. При цьому в прокуратурі триває слідство у справі про сексуальне насильство щодо дівчинки, скоєне до 11 січня. У цій справі проходять двоє чоловіків турецького походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram