ГоловнаСвіт

У Німеччині бояться підсумків виборів у Франції, - німецький депутат

Німецька партія "Зелені" вірить у переобрання Меркель на посаду канцлера.

У Німеччині бояться підсумків виборів у Франції, - німецький депутат
Омид Нурипур
Фото: EPA/UPG

Влада Німеччини боїться підсумків президентських виборів у Франції.

Про це заявив у коментарі LB.ua депутат Бундестагу, спікер партії "Зелені" з питань зовнішньої політики Омід Нуріпур.

"Протягом останніх років ми зіткнулися із ситуацією, коли популярність Національного фронту Марін Ле Пен зростає. Зараз у виборах президента мають намір брати участь Марін Ле Пен, Франсуа Олланд і Ніколя Саркозі, - розповів політик. - Втратити Британію - це катастрофа, але втратити Францію - це кінець для Євросоюзу. Тоді все інше почне розвалюватися".

Щодо парламентських виборів у Німеччині 2017 року, то "не знаю, чим усе завершиться", зазначив політик. За словами Нуріпура, він вірить, що нинішню канцлера ФРН Ангелу Меркель переоберуть. Однак навіть якщо цього не станеться, то в уряді Німеччини "завжди буде хтось, хто підтримає Україну", наголосив парламентарій.

Нагадаємо, що на партійних праймериз у листопаді Саркозі побореться із 13 опонентами-республіканцями, які також вже оголосили про своє висунення. Його головними суперниками будуть колишні прем'єр-міністри Ален Жуппе і Франсуа Фійон, а також популярний французький політик Бруно Ле Мер.

Переможець праймериз опозиційної правоцентристської партії буде боротися за президентське крісло з Марін Ле Пен з Національного фронту і кандидатом від соціалістів, яким, на думку експертів, стане діючий голова держави Франсуа Олланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram