ГоловнаСвіт

Німецький депутат: Асад - головна причина, через яку люди втікають зі Сирії

На думку німецького політика, військове розв'язання сирійського конфлікту неможливе.

Німецький депутат: Асад - головна причина, через яку люди втікають зі Сирії
Омид Нурипур
Фото: EPA/UPG

Головна причина, через яку люди втікають зі Сирії - не "Ісламська держава", а політика президента Сирії Башара Асада.

Про це заявив у коментарі LB.ua депутат Бундестагу, спікер партії "Зелені" з питань зовнішньої політики Омід Нуріпур.

Парламентарій уточнив, що за війною в Сирії стоїть не сунітське населення Сирії, і потрібно розуміти, що знищення сунітів в Сирії, яке здійснює Асад, не є боротьбою з джихадизмом. "Факт у тому, що суніти систематично стають метою терактів і в Сирії, і в Іраку", - наголосив Нуріпур.

При цьому, на думку політика, військове розв'язання сирійського конфлікту неможливе.

Протистояння армії президента Сирії Башара Асада та заколотників, які вимагають його відставки, почалося у 2011 році і переросло в повномасштабну громадянську війну. Повстанці вважають президента винним у жорсткому придушенні спочатку мирних протестів і використанні армії проти беззбройних маніфестантів під час першого етапу внутрішнього конфлікту.

Під час сирійської війни зміцніли терористичні організації, в тому числі терористичне угруповання "Ісламська держава", яке захопило частину території країни, а також сусіднього Іраку.

Альянс із 65 країн на чолі зі США проводить бомбардування території Іраку зі серпня 2014 року і підтримує курдські сили, що борються на землі проти ІДІЛ. Через місяць почалися атаки коаліції на позиції терористів у Сирії. Підтримку силам Асада надають також російські збройні сили.

Нагадаємо, що 20 вересня гумконвой ООН потрапив під авіаудари в Сирії, загинули 12 людей. США звинуватили в атаці Росію. Крім того, міжнародна група розслідувань Bellingcat заявила, що на фотографіях, які були зроблені на місці знищення колони з гуманітарною допомогою, можна побачити частини російських авіабомб.

Сирійська армія 22 вересня анонсувала операцію з відновлення контролю над східною частиною Алеппо. Це сталося  наступного дня після припинення перемир'я, досягнутого за посередництва Росії і США. Обидві сторони звинуватили одна одну в припиненні режиму тиші.

Після цього сирійська і російська авіації завдавали ударів по східним передмістям Алеппо, в результаті чого, за повідомленнями спостерігачів з прав людини в Сирії, загинули понад 200 осіб.

25 вересня США звинуватили Росію в початку наступальної операції в Сирії.

Як повідомили ЗМІ 28 вересня, Росія скинула "вакуумні бомби" на житловий масив Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram