ГоловнаСвіт

У Норвегії з невідомої причини загинули 323 олені

Причину загибелі тварин установлюють.

У найбільшому національному парку Норвегії Хардангервідда, імовірно, від удару блискавки загинули 323 олені.

Про це повідомляє The Local Europe.

Загиблих тварин виявили на галявині в парку у минулі вихідні. Вони лежали на великій площі, на віддаленій від найближчої стежки в гори рівнині. В адміністрації парку вважають, що під час сильної грози вони через страх зібралися докупи.

Фото: EPA/UPG

"Ми чули про те, що вдарила блискавка і загинули тварини, але я не пригадую випадків, коли удар блискавки вбивав тварин у такому масштабі. Ми не знаємо, була це одна чи декілька блискавок, поки що є тільки припущення", - розповів представник парку Кнут Нуланд.

На місці події працюють вісім співробітників парку. Вони збирають останки тварин, які передадуть у ветеринарний інститут для проведення дослідження. Після цього стане точно відомо, від чого і як загинули олені.

Національний парк Хардангервідда займає площу близько 3,5 тис. квадратних кілометрів в межах областей-фюльке Телемарк, Бускеруд і Гордалан. На його території живе одна з найбільших у світі популяцій диких оленів.

Наймасовіша загибель тварин від удару блискавки сталася 2005 року - в Книзі рекордів Гіннеса йдеться про 68 загиблих в Австралії корів.

Нагадаємо, наприкінці липня в Росії чоловіка вбило блискавкою під час спроби зробити селфі біля поклінного хреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram