ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У результаті вибуху в Ємені загинули 45 людей (Оновлено)

За непідтвердженою інформацією, за вибухом стоїть ІДІЛ.

У результаті вибуху в Ємені загинули 45 людей (Оновлено)
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 45 людей загинули в результаті самопідриву терориста-смертника в Ємені.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на міжнародну організацію "Медики без кордонів".

За даними The Daily Telegraph, йдеться про 60 загиблих.

Смертник підірвав машину, начинену вибухівкою, в таборі місцевих ополченців у місті Аден. 60 осіб із пораненнями доставлені в місцеві лікарні.

За даними влади, терорист під'їхав на автомобілі до місця збору новобранців, які проходили реєстрацію для відправлення в тренувальний табір у Саудівській Аравії. Звідти їх планували перекинути на північний кордон Ємену, де вони повинні були брати участь у боях з шиїтськими-повстанцями хуситами.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте, як відзначає Рейтер, він нагадує вибухи, раніше влаштовані терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

У Ємені впродовж декількох років триває громадянська війна. Однією з воюючих сторін є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" і лояльна колишньому президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, іншою - війська вигнаного ними сунітського президента Абд Раббо Мансура Хаді та коаліція, яку очолює Саудівська Аравія. Наприкінці березня 2015 року коаліція почала військову кампанію проти повстанців з метою повернення Хаді до влади.

Оновлено: Міністерство охорони здоров'я Ємену заявило про 54 загиблих і 67 постраждалих у результаті вибуху, повідомляє агентство Рейтер.

Відповідальність за теракт узяла на себе ІДІЛ.

У Ємені впродовж декількох років триває громадянська війна. Однією з воюючих сторін є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" і лояльна колишньому президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, іншою - війська вигнаного ними сунітського президента Абд Раббо Мансура Хаді і коаліція, очолювана Саудівською Аравією. Наприкінці березня 2015 року коаліція почала військову кампанію проти повстанців з метою повернення Хаді до влади.

Нагадаємо, що 10 серпня арабська коаліція вперше з квітня обстріляла столицю Ємену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram