ГоловнаСвіт

На дипломатичному фронті Україна обігрує Росію, - експерт

На думку Горбача, Україна успішніша на дипломатичному фронті завдяки "фейковим" Мінським угодам.

На дипломатичному фронті Україна обігрує Росію, - експерт
Владимир Горбач
Фото: https://www.facebook.com/volodymyr.horbach

Сьогодні на дипломатичному фронті Україна обігрує Росію, зокрема завдяки Мінським домовленостям.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"При тому, що Україна слабша за Росію в плані армії - непорівнянні величини, то на дипломатичному фронті Україна обігрує Росію завдяки, в тому числі, фейковим Мінським угодами. Фейковим - тому що вони не виконуються, хоча сторони вдають, що виконують їх", - вважає експерт.

"Тим не менше, завдяки дипломатичній грі вдається утримувати ситуацію під якимось зовнішнім видимим, але контролем. Коли в Росії здають нерви - вона йде в наступ, влаштовує провокації і переходить із дипломатичної площини в силову. Реакція на це із західного боку - це посилення санкцій. Так уже було неодноразово - або посилення, або пролонгація", - заявив Горбач.

Нагадаємо, раніше в серпні єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан заявив, що Мінські угоди повинні виконувати всі сторони.

Раніше Росія відмовилася брати участь у переговорах в "нормандському форматі" (Німеччина, Росія, Франція, Україна) з урегулювання на Донбасі під приводом "проникнення українських диверсантів" у Крим.

Також українська розвідка дізналася про підготовку російськими військовими провокацій на Донбасі, щоб звинуватити Україну в недотриманні Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram