ГоловнаПолітика

Клімкін пов'язав ситуацію біля адмінкордону з Кримом з майбутніми виборами в Росії

Також міністр пояснив причини самоусунення РФ з "нормандського формату".

Клімкін пов'язав ситуацію біля адмінкордону з Кримом з майбутніми виборами в Росії
Фото: 24.ua

Те, що відбулося біля адміністративного кордону з Кримом, може мати й інші причини, оскільки 18 вересня в Росії мають відбутися вибори.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі "5 каналу".

За словами міністра, ситуація в Криму досить непроста. І партія "Єдина Росія" не зовсім просто йде до підготовки до виборів.

"Тобто це може бути питання внутрішньої мобілізації і для Криму, і для Росії. Це один з можливих варіантів", - сказав Клімкін.

Клімкін також пояснив причини самоусунення Росії з "нормандського формату".

"Зустріч "двадцятки" відбудеться в Гуанчжоу. Але Китай зараз головує у "великій двадцятці". Гуанчжоу було тільки однією з ідей, оскільки реально зустріч може відбутися, коли підготовлено результат і коли на високому рівні може відбутися дискусія з одного-двох-трьох політичних питань. Для мене, власне, це бачення дорожньої карти виконання Мінських домовленостей, де були чітко пов'язані між собою часові рамки або, скажімо, послідовність і гарантія виконання. Інакше завжди це буде, як робиться Росією: невиконання будь-яких передумов безпеки і спроба в очах наших друзів і партнерів покласти провину за це на Україну. Тобто Росія цієї тактики далі не змінює".

Раніше повідомляли, що Клімкін виступив за введення візового режиму з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram