ГоловнаСвіт

Син бін Ладена закликав до повалення влади в Саудівській Аравії

Хамза бін Ладен вважає, що молодь повинна "отримати необхідний досвід" ведення бойових дій.

Син бін Ладена закликав до повалення влади в Саудівській Аравії
Хазма бин Ладен
Фото: novinovi.com

Один із синів убитого лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бін Ладена - Хамза звернувся до підданих Саудівської Аравії із закликом до повалення влади в королівстві, щоб звільнитися від впливу США.

Про це повідомив Інтерфакс з посиланням на інформаційний портал SITE, що відстежує діяльність ісламських радикалів в інтернеті.

Згідно з інформацією порталу, в аудіоповідомленні, дата запису якого не встановлена, Хамза бін Ладен закликав саудівську молодь приєднуватися до "Аль-Каїди на Аравійському півострові" (AQAP), що базується в Ємені, щоб "отримати необхідний досвід" ведення бойових дій.

Влада США вважає AQAP найбільш небезпечним підрозділом "Аль-Каїди". Воно було сформоване в 2009 році і об'єднало єменський і саудівський осередки цієї терористичної організації.

Нагадаємо, в липні Хазма бін Ладен пообіцяв помститися США за смерть батька, а також заявив, що "Аль-Каїда" продовжить боротьбу проти США, щоб помститися за "утиски мусульман"

Усам бін Ладен був убитий у 2011 році під час спецоперації американських військових в Абботтабаді (Пакистан). Місцезнаходження 25-річного Хамзи бін Ладена на сьогоднішній день невідоме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram